There are many international organizations which work to save and protect endangered species (物种) and natural environment. If you would like more information about any of the organizations listed below, you can write to the addresses given.
1. If you want to learn more about the organizations, what can you do?
A. Visit them.
B. Send them an e-mail.
C. Call them.
D. Write them a letter.
2. BirdLife International is an organization trying to .
A. save endangered birds
B. reduce pollution
C. protect ocean animals
D. defend rainforests
3. Which of the following can we learn about WWF?
A. It is a private organization in the United States.
B. It helps to protect nature and save endangered animals.
C. It works for private companies and rich people.
D. It is the world’s largest international organization.
【答案】1. D 2. A 3. B
细节题。根据第一段2,3行If you would like more information about any of the organizations listed blow, you can write to the addresses given.说明可以写信给他们,故D正确。
细节理解题。根据文章第三个表格BirdLife International is an organization which works to save endangered birds all over the world.可知BirdLife International是一个保护濒临灭绝的鸟类的组织,所以A正确。
细节题。根据文章最后一部分WWF-World Wide Fund For Nature is the world’s largest private international organization for the protection of nature and endangered
:根据第一段2,3行If you would like more information about any of the organizations listed blow, you can write to the addresses given.说明可以写信给他们。
题干:If you want to learn more about the organizations, what can you do?文章内容: If you would like more information about any of the organizations listed blow, you can write to the addresses given.
D. Write them a letter.,所以D正确。
The pupils of Grangetown High have been busy getting to know their newest and tallest classmate — a 7-meter-tall giraffe outside their school.
The giraffe is a huge sculpture (雕像). The school’s headmaster noticed it in an artist’s garden as he drove past one day, and thought it would be perfect for his school. “I knew everyone would love it,” he said, “because our basketball team is known as the Grangetown Giraffes, and they wear giraffes on their shirts. So I asked them to write to the artist, asking how much it would cost to buy the giraffe. He was very kind and got it ready to deliver (递送) in six weeks — all for nothing!
It was expected to arrive one Sunday morning, so that the pupils would see it when they got to school on Monday — at that time they had no idea that we were getting it.”
The artist, Tom Bennett 9 was a university professor of chemistry before he retired in 2012 and only took up metalwork a couple of years ago. “I’ve always drawn pictures,” he said. 441 can even remember doing it on my first day at school — I drew a horse. I want ed it to be the best horse picture ever, but I don’t think I succeeded.” Tom’s first metalwork was a bicycle on which he and his wife could go cycling together, “It was the most uncomfortable bike ever created,” he said, “so I gave up making bicycles and w ent into sculpture instead.”
Meanwhile the pupils at Grangetown High are very happy with their new classmate. “We’re going to hold a competition to give it a proper name,” said one girl. “Everyone likes the expression on its face, so perhaps that will give us some ideas.”
4. What can we learn about the giraffe according to the text?
A. It was specially made for a basketball team.
B. It was as tall as a basketball player.
C. It was sent to Grangetown High on Monday.
D. It was given to Grangetown High for free.
5. How did the pupils probably feel when they got to school on Monday?
6. Which of the following is TRUE about Tom Bennett?
A. He visited Grangetown High as a professor.
B. He did well in drawing, especially horses.
C. He showed interest in art at an early age.
D. He learned a lot about sculpture at university.
7. What’s the main idea of the text?
A. It was difficult to name a giraffe.
B. A metal giraffe arrived at Grangetown High.
C. Tom Bennett is famous as a sculptor.
D. The Grangetown Giraffes is a strong team.
【答案】4. D 5. A 6. C 7. B
细节理解题。根据He was very kind and got it ready to deliver (递送) in six weeks —all for nothing!可知,这件长颈鹿雕塑作品是免费赠予Grangetown High学校的,故选D. 【5题详解】
推理判断题。根据so that the pupils would see it when they got to school on Monday —at that time they had no idea that we were getting it.”可以推断出,周一学生们到校后,看到长颈鹿的雕像时应该会很吃惊。故选A.
推理判断题。根据“I've always drawn pictures,” he said. “I can even remember doing it on my first day at school.可以推断出,他从小就对艺术感兴趣。故选C.
【点睛】根据用词风格,推断情感态度。一篇好的文章,其用词风格常常直接流露或蕴含作者的内心世界和情感态度。所以阅读时要善于捕捉表达或暗示情感态度的词句或短语,捕捉那些烘托气氛,渲染情感的词句,进而很好地洞察作者的思想倾向,是支持、反对抑或中立?对于选项而言,要分清选项中的褒义词、中性词和贬义词,以此对照全文。如:1)表示褒义的词语:positive赞成的,supporting支持的,praising赞扬的,optimistic乐观的,admiring 羡慕的,enthusiastic热情的等;2)表示中性的词语:uninterested无兴趣的,不感兴趣的; neutral中立的;impersonal不带个人感情的;subjective主观的;objective客观的等;3)表示贬义的词语:disgusted感到恶心的,厌恶的;critical批评的;negative 否定的,反对的;suspicious怀疑的;tolerant容忍的,忍让的;worried 担忧的等。
【答案定位】第2段so that the pupils would see it when they got to school on Monday
江苏省泰州中学2016-2017学年高一下学期期末考试英语试题(含答案) - 注意事项: 1. 本试卷共分两部分,第 I 卷为选择题,第 II 卷为非选择题。 2. 所有试题...[本文更多相关]
江苏省宿迁市2016-2017学年高一下学期期末考试英语试题(含解析)_高一英语_英语_...满分 每小题 35 分) 1 分, 满分 15 分) 请阅读下面各题, 从题中所给的...[本文更多相关]
江苏省镇江市2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(含解析) - 江苏省镇江市 2017-2018 学年高一下学期期末考试 英语试题 第Ⅰ卷(选择题 共 85 分) 第一...[本文更多相关]
江苏省连云港市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析) - 江苏省连云港市 2018-2019 学年高一下学期期末考试 英语试题 第一卷 选择题 (共 80 分) ...[本文更多相关]
江西省九江市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析) - 江西省九江市 2018-2019 学年高一下学期期末考试 英语试题 第 I 卷(选择题,共 100 分)最新...[本文更多相关]
安徽省黄山市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析) - 黄山市 2018-2019 学年度第二学期期末质量检测 高一英语试题 第Ⅰ卷最新试卷十年寒窗苦,踏上...[本文更多相关]