[推荐]江苏省沭阳县2018-2019学年高一英语上学期期中试题

来源:互联网 编辑: 张倩 手机版

2018~2019学年度第一学期期中调研测试

高一英语试题

(考试时间:120分钟试卷满分:150分)

注意事项:

1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。

2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。

3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

I卷(选择题部分,共100分)

第一部分听力(共两节,满分30分)

做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

1.How does the man plan to find a used car?

A. Through a car dealer.

B. On the Internet.

C. From the newspaper.

2. Where is the man going?

A. To a park.

B. To the woman’s.

C. To a supermarket.

3. What are the speakers mainly talking about?

A. A book.

B. A writer.

C. A bookstore.

4. What season is it now?

A. Autumn.

B. Spring.

C. Winter.

5. What present has the man bought?

A. A book.

B. Some flowers.

C. A pair of gloves.

第二节(共15小题;每小题 1.5 分,满分 22.5分)

听第6段材料,回答第6、7题。

6. What are the speakers doing?

A .Reporting a match live.. B. Interviewing a champion.

C. Talking about a new world record.

7. What do we know about Paul Timmons?

A. He breaks a world record.

B. He is talented in competing.

C. He isn’t in the lead all the time.

听第7段材料,回答第8、9题。

8. What is the woman probably?

A. A writer.

B. A tour guide.

C. A reporter.

9. What is on the man’s right?

A. A statue.

B. A park.

C. A palace.

听第8段材料,回答第10至12题。

10. When did the man buy the T-shirt?

A. Yesterday.

B. A couple of days ago.

C. A few weeks ago.

11. Why does the man want to change the T-shirt?

A. He prefers another color.

B. He doesn’t like the style.

C. He wants a bigger size.

12. What will the woman do next?

A. Change the T-shirt for the man.

B. Have a word with her manager.

C. Give the man’s money back.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. What is the probable relationship between the speakers?

A. Employer and employee.

B. Wife and husband.

C. Mother and son.

14. What does the woman advise the man to do?

A. Balance the budget(预算).

B. Buy a cheaper guitar.

C. Find another job.

15. What is the man’s problem?

A. He can’t join a band.

B. He can’t find a satisfying job.

C. He can’t make ends meet.

16.How does the man feel about the woman’s words?

A. Embarrassed.

B. Impatient.

C. Disappointed.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. What prize did the youngest group get?

A. The second prize.

B. The third prize.

C. The fourth prize.

18. What should Eastside practise more?

A. The music.

B. The dance.

C. The song.

19.Why did The Storm win the first prize?

A. They danced wonderfully.

B. The guitarist played very well.

C. The singer performed perfectly.

20. What kind of person is the speaker?

A. Serious.

B. Humorous.

C. Boring.

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?

Jane Addams(1860—1935)

Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.

Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.

Rachel Carson(1907—1964)

If it weren’t for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and t he harmful effects of chemicals on humans and on the world’s lakes and oceans.

Sandra Day O’Connor(1930—present)

When Sandra Day O’Connor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员)and, in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. O’Connor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.

Rosa Parks(1913—2005)

cember 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,” said Parks.

21. What is Jane Addams famous for in history?

A. Her efforts to win a prize. B .Her teaching skills.

C. Her social work.

D. Her community background.

22. What was the reason for O’Connor’s being rejec ted by the law firm?

A. Her little proper training in law.

B. Her bad work experience in court.

C. The poor financial conditions.

D. The discrimination against women.

23. What can we infer about the women mentioned in the text?

A. They are highly educated.

B. They are truly creative.

C. They are pioneers(先锋,先驱).

D. They are peace-lovers.

B

The British are known for their sense of humor. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement.

Understatement means saying less than you think or feel. For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say, “Its a little damp (潮湿的) outside.” Or, if someone is very impolite and shouts a t another person, someone else might say, “She isn’t exactly friendly.” Understatement is often used in unpleasant situation or to make another person look silly. Understatement plays an important part in British humor.

Another key to understanding British humor is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant

things that happen to our everyday life when someone accidentally falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of society. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. What’s more, the British love to watch comedies (喜剧) about people who do not know how to behave in society. The comedies series Mr. Bean is a good example of this kind of humor.

Mr. Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990. Mr. Bean doesn’t talk often, and instead he uses his body movement and facial expressions to make people laugh. Perhaps what makes Mr. Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. Mr. Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humor. Because of this, many people have become familiar with the British sense of humor.

24. Why is it difficult for foreigners to understand British jokes?

A. The British often enlarge the fact.

B. The British try to make out that something is less important than it is.

C. British jokes are not as funny as jokes in other countries.

D. British jokes are connected with many different cultures.

25. The author explains understatement by _______.

A. describing a process

B. using examples

C. following time order

D. making comparisons

26. Mr. Bean makes laugh by ______.

A. making jokes about others’ accent

B. using his body movement and facial expressions

C. copying how others behave

D. telling funny stories

27. What can be the best title for the text?

A. British Humor in Comedy

B. Humor in Different Cultures

C. Developing Your Sense of Humor

D. Understanding British Humor

C

School uniforms are becoming more and more popular across the USA. That’s no surprise , because they offer many benefits. If all students are dressed in the same way, they will not pay too much attention to their clothing, and some of them will not be laughed at for wearing the “wrong” clothes.

people are against the strict rule of school uniforms, but they do not realize that students already accept a kind of rule ---- wanting to look just like their friends. The difference is that the clothing students choose for themselves creates social barriers(阻碍); school uniforms tear those barriers down.

Some parents are unhappy about uniforms, saying that school uniforms will affect the ir children's “creativity”. First, as noted above , the clothes students choose to wear do not necessarily express their individuality(个性). They just copy their classmates. Second, students have the rest of the day to be as creative as they like. While the y’re in school, their job is to master reading, writing, and math; this

should take up all the creativity they have. Mastery of those skills will be good for the students to build up their creativity in every way.

As in other places, uniforms remind the wearers of their purpose and duties. For example, when a man or woman puts on a police uniform, he or she becomes, for a time, the symbol(象征) of law and order. The uniform means to the wearer his or her special duties and sends the same message to everyone the wearers meets. People with different jobs wear uniforms of one kind or another. For students, the school uniform reminds them that their task for the six or seven hours they are in school is to get an education.

28. The benefits school uniforms are bringing are following except ____________.

A. School uniforms can break some social barriers between students

B. School uniforms can make some students more confident and comfortable

C. School uniforms always affect students’ creativity

D. School uniforms remind students of their task in school

29. Some parents are against school uniforms because _______________ .

A. they fail to realize that students have accepted the uniforms.

B. they believe that uniforms will make students less creative

C. they don’t agree that uniforms can remove social barriers

D. they think that school uniforms are too popular

30. From the passage we learn that uniforms in general _____________ .

A. prevent the wearers from being laughed at.

B. help the wearers keep their duties in mind.

C. are seen as a symbol of power.

D. help to create social barriers

D

The iPhone, the iPad: each of Apple’s products sounds cool and has become a fad(一时的风尚). Apple has cleverly taken advantage of the power of the letter “i” –-- and many other brands are f ollowing suit. The BBC’s iPlayer --- which allows Web users to watch TV programs on the Internet ---used the title in 2008. A lovely bear --- popular in the US and UK --- that plays music and video is called “iTeddy”.

mmed-down version(简装本) of London’s Independent newspaper was started last week under the name “i”.

neral, single-letter prefixes(前缀) have been popular since the 1990s, when terms such as e-mail and e-commerce(电子商务) first came into use.

Most “i” products are targeted at (针对)young people and considering the major readers of Independent’s “i”, it’s no surprise that they’ve selected this fashionable name.

But it’s hard to see what’s so special about the letter “i”. Why not use “a”, “b”, or “c” instead? According to Tony Thorne, head of th e Language Center at King’s College, London, “i” works because its meaning has become ambiguous. When Apple uses “i”, no one knows whether it means Internet, information, individual or interactive, Thorne told BBC Magazines. “Even when Apple created the iP od, it seems it didn’t have one clear definition(定义),” he says.

江苏省沭阳中学2018-2019学年高三英语测试试题 Wo...

[本文更多相关]

【推荐】江苏省沭阳县2018-2019学年高一生物上学期...

[本文更多相关]

【推荐】江苏省沭阳县2018-2019学年高一语文上学期...

[本文更多相关]

江苏省沭阳县2018-2019学年高一上学期期中考试政治...

江苏省沭阳县2018-2019学年高一上学期期中考试政治试题 Word版含答案 - 2018~2019 学年度第一学期期中调研测试 高一政治试题 本试卷分为第Ⅰ卷(客观题)和第Ⅱ...[本文更多相关]

[首发]江苏省沭阳县2018—2019学年高一上学期期中...

[首发]江苏省沭阳县2018—2019学年高一上学期期中考试数学试题(图片版) - 1. A 2. A 3. B 4. D 5. C 6. B 7. B 8. A 9. C 10. D ...[本文更多相关]

江苏省沭阳县2018_2019学年高一物理上学期期中试题...

江苏省沭阳县2018_2019学年高一物理上学期期中试题 - 2018~2019 学年度第一学期期中调研测试 高一物理试题 本试卷分为第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两...[本文更多相关]

【配套K12】[学习]江苏省沭阳县2018-2019学年高一...

[本文更多相关]

江苏省沭阳县修远中学2018-2019学年高一3月月考英...

[本文更多相关]

江苏省沭阳县2018_2019学年高一政治上学期第一次月...

江苏省沭阳县2018_2019学年高一政治上学期第一次月考习题_政史地_高中教育_...修远中学 2018-2019 学年度第一学期第一次阶段测试 高一政治试题一、单项选择题...[本文更多相关]

【推荐】江苏省沭阳县2018-2019学年高二生物上学期...

[本文更多相关]

[[推荐]江苏省沭阳县2018-2019学年高一英语上学期期中试题]相关文章:

  • 江苏省沭阳县2018_2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省沭阳县2018_2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省沭阳县2018_2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省沭阳县2018_2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省沭阳县2018-2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省沭阳县2018-2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省徐州市2018-2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省徐州市2018-2019学年高一英语上学期期
  • 江苏省沭阳县2018_2019届高一英语上学期期中
  • 江苏省沭阳县2018_2019届高一英语上学期期中
  • 江苏省启东中学2018-2019学年高一英语上学期
  • 江苏省启东中学2018-2019学年高一英语上学期
  • 江苏省公道中学2018_2019学年高一英语上学期
  • 江苏省公道中学2018_2019学年高一英语上学期
  • 江苏省江阴一中2018-2019学年高一英语上学期
  • 江苏省江阴一中2018-2019学年高一英语上学期
  • 江苏省江阴四校2018-2019学年高一英语上学期
  • 江苏省江阴四校2018-2019学年高一英语上学期
  • 江苏省江阴一中2018_2019届高一英语上学期期
  • 江苏省江阴一中2018_2019届高一英语上学期期
  • [推荐]江苏省沭阳县2018-2019学年高一英语上学期期中试题相关搜索
    最新推荐
    热门推荐
    <上页热点Q热点106 114下页下页社会娱乐体育军事汽车财经科技育儿历史美食数码时尚宠物收藏家居心理文化三农健康科学游戏动漫教育职场旅游电影国际 知识100106 114 52 107 115 55 120 57 100z48 100z100 100z106 100z114 100z52 100z107 100z115 100z55 100z120 100z57 106z48 106z100 106z106 106z114 106z52 106z107 106z115 106z55 106z120 106z57 114z48 114z100 114z106 114z114 114z52 114z107 114z115 114z55 114z120 114z57 52z48 52z100 52z106 52z114 52z52 52z107 52z115 52z55 52z120 52z57 107z48 107z100 107z106 107z114 107z52 107z107 107z115 107z55 107z120 107z57 115z48 115z100 115z106 115z114 115z52 115z107 115z115 115z55 115z120 115z57 55z48 55z100 55z106 55z114 55z52 55z107 55z115 55z55 55z120 55z57 120z48 120z100 120z106 120z114 120z52 120z107 120z115 120z55 120z120 120z57 57z48 57z100 57z106 57z114 57z52 57z107 57z115suiji 106 114 52 107 115 55 120 57 100g48 100g100 100g106 100g114 100g52 100g107 100g115 100g55 100g120 100g57 106g48 106g100 106g106 106g114 106g52 106g107 106g115 106g55 106g120 106g57 114g48 114g100 114g106 114g114 114g52 114g107 114g115 114g55 114g120 114g57 52g48 52g100 52g106 52g114 52g52 52g107 52g115 52g55 52g120 52g57 107g48 107g100 107g106 107g114 107g52 107g107 107g115 107g55 107g120 107g57 115g48 115g100 115g106 115g114 115g52 115g107 115g115 115g55 115g120 115g57 55g48 55g100 55g106 55g114 55g52 55g107 55g115 55g55 55g120 55g57 120g48 120g100 120g106 120g114 120g52 120g107 120g115 120g55 120g120 120g57 57g48 57g100 57g106 57g114 57g52 57g107 57g115 57g55 57g120 57g57 100g48g48 100g48g100... 1000000new106 new114 new52 new107 new115 new55 new120 new57 new100g48 new100g100 new100g106 new100g114 new100g52 new100g107 new100g115 new100g55 new100g120 new100g57 new106g48 new106g100 new106g106 new106g114 new106g52 new106g107 new106g115 new106g55 new106g120 new106g57 new114g48 new114g100 new114g106 new114g114 new114g52 new114g107 new114g115 new114g55 new114g120 new114g57 new52g48 new52g100 new52g106 new52g114 new52g52 new52g107 new52g115 new52g55 new52g120 new52g57 new107g48 new107g100 new107g106 new107g114 new107g52 new107g107 new107g115 new107g55 new107g120 new107g57 new115g48 new115g100 new115g106 new115g114 new115g52 new115g107 new115g115 new115g55 new115g120 new115g57 new55g48 new55g100 new55g106 new55g114 new55g52 new55g107 new55g115 new55g55 new55g120 new55g57 new120g48 new120g100 new120g106 new120g114 new120g52 new120g107 new120g115 new120g55 new120g120 new120g57 new57g48 new57g100 new57g106 new57g114 new57g52 new57g107 new57g115 new57g55 new57g120 new57g57 new100g48g48 new100g48g100 下页>... new100g48g48g48g48g48g48g48top106 top114 top52 top107 top115 top55 top120 top57 top100g48 top100g100 top100g106 top100g114 top100g52 top100g107 top100g115 top100g55 top100g120 top100g57 top106g48 top106g100 top106g106 top106g114 top106g52 top106g107 top106g115 top106g55 top106g120 top106g57 top114g48 top114g100 top114g106 top114g114 top114g52 top114g107 top114g115 top114g55 top114g120 top114g57 top52g48 top52g100 top52g106 top52g114 top52g52 top52g107 top52g115 top52g55 top52g120 top52g57 top107g48 top107g100 top107g106 top107g114 top107g52 top107g107 top107g115 top107g55 top107g120 top107g57 top115g48 top115g100 top115g106 top115g114 top115g52 top115g107 top115g115 top115g55 top115g120 top115g57 top55g48 top55g100 top55g106 top55g114 top55g52 top55g107 top55g115 top55g55 top55g120 top55g57 top120g48 top120g100 top120g106 top120g114 top120g52 top120g107 top120g115 top120g55 top120g120 top120g57 top57g48 top57g100 top57g106 top57g114 top57g52 top57g107 top57g115 top57g55 top57g120 top57g57 top100g48g48 top100g48g100幼儿教育小学教育初中教育高中教育高等教育教学研究外语学习资格考试/认证成人教育职业教育IT/计算机经管营销医药卫生自然科学农林牧渔人文社科工程科技PPT模板PPT制作技巧求职/职场计划/解决方案总结/汇报党团工作工作范文表格/模板法律文书饮食游戏体育/运动音乐旅游购物娱乐时尚美容化妆家具家电社会民生影视/动漫保健养生随笔摄影摄像幽默滑稽人文社科法律资料军事/政治广告/传媒设计/艺术教育学/心理学社会学文化/宗教哲学/历史文学研究经管营销人力资源管理财务管理生产/经营管理企业管理公共/行政管理销售/营销金融/投资经济/市场工程科技信息与通信电子/电路建筑/土木城乡/园林规划环境/食品科学电力/水利交通运输能源/化工机械/仪表冶金/矿山/地质纺织/轻工业材料科学兵器/核科学IT/计算机互联网电脑基础知识软件及应用硬件及网络自然科学数学物理化学生物学天文/地理医药卫生临床医学基础医学预防医学中医中药药学农林牧渔农学林学畜牧兽医水产渔业求职/职场简历封面/模板求职/面试职业规划自我管理与提升计划/解决方案学习计划工作计划解决方案商业计划营销/活动策划总结/汇报学习总结实习总结工作总结/汇报党团工作入党/转正申请思想汇报/心得体会党团建设工作范文制度/规范演讲/主持行政公文表格/模板合同协议书信模板 表格类模板饮食游戏体育/运动音乐旅游购物娱乐时尚美容化妆影视/动漫保健养生随笔幽默滑稽幼儿教育幼儿读物少儿英语唐诗宋词育儿理论经验育儿知识家庭教育小学教育小升初学科竞赛其它课程 初中教育中考科学学科竞赛其它课程高中教育学科竞赛其它课程职业教育中职中专职高对口职业技术培训 其他成人教育成人考试电大自考专升本远程、网络教育高等教育理学工学经济学管理学文学哲学历史学法学教育学农业医学军事艺术研究生入学考试院校资料其它