I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the more wonderful thing in the world.
Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she’d said again, “it’s for Elizabeth. ”
I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.
They never happened. And a gulf opened between us. I was “too emotional(易动感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”.
As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原谅) me.
I posted the letter and waited for her answer. None came.
My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally, peace—it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.
Now the present of her desk told, as she’d never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折叠) and refolded many times.
Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.
1. The writer began to love her mother’s desk ______.
A. after Mother died
B. before she became a writer
C. when she was a child
D. when Mother gave it to her
2. The passage shows that ______.
A. mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter
B. mother was too serious about everything her daughter had done
C. mother cared much about her daughter in words
D. mother wrote to her daughter in careful words
3. The word “gulf” in the passage means ______.
A. deep understanding between the old and the young
B. different ideas between the mother and the daughter
C. free talks between mother and daughter
D. part of the sea going far in land
4. What did mother do with her daughter’s letter asking forgiveness?
A. She had never received the letter.
B. For years, she often talked about the letter.
C. She didn’t forgive her daughter at all in all her life.
D. She read the letter again and again till she died.
5. What’s the best title of the passage?
A. My letter to Mother
B. Mother and Children
C. My mother’s Desk
D. Talks between Mother and Me
One day the famous American scientist Albert Einstein met an old friend of his on a street in New York.
“Mr. Einstein,” said the friend, “ it seems that you need to put on a new overcoat. Look, how worn-out it is!”
“It doesn’t matter,” answered Albert Einstein. “No one knows me here in New York.”
Several years later they met in New York again. Einstein had been a world-famous physicist after then but he still wore the same old overcoat.
Once more his friend persuaded him to buy a new one.
“There is no need now,” said Einstein, “Everybody here has known me.”
6. Where did Albert Einstein meet an old friend of his?
7. What did the friend want him to buy?
8. How about Einstein’s overcoat?
9. Did Einstein still wear the same old overcoat when he became a world-famous physicist?
10. What did Einstein say when the friend persuade once more him to buy a new overcoat?
Once Goethe, the great German poet, was walking in a park. He was thinking about something
when he noticed he came to a very, very narrow road. Just at that time, a young man came towards him from the other end of the road. It was too narrow for both of them to pass through at the same time. They stopped and looked at each other for a while. Then the young man said rudely, “I never make way for a fool.” But Goethe smiled and said, “I always do.” Then he turned back quickly and walked towards the end of the road.
11. Where was Goethe walking?
12. Who came towards Goethe from the other end of the road?
13. Was the road too narrow for both of them to pass through at the same time?
14. Did the young man make way for Goethe?
15. Who turned back quickly and walked towards the end of the road?
Not many years ago, some farmers were worried because hawks were taking many of their chicken. The farmers didn’t know what to do. Finally they went to the country officials and asked for help.
“Kill the hawks,” the officials said, “We will even pay for them,” s o the farmers began to think of ways to kill the hawks.
The farmers killed many hawks. They no longer had to worry about their chickens. But they now had a new worry. Field mice were eating up a lot of the farmers’ grain.
How did this happen?
Hawks eat not only chickens but also field mice. They eat more field mice than chickens. But the farmers didn’t know this. When they killed a lot of hawks, they changed the balance.
When people move into a new place, they often destroy many wild plants. Often these plants are food for the animals. If the animals can’t find enough plants to eat, they will starve or have to leave the place.
In one part of the USA, for example the deer there like to eat a certain kind of wild roses. The mountain lions there eat the de er. The number of deer, mountain lions and wild roses doesn’t change much if people leave things as they are.
But people killed many mountain lions in order to protect the deer. Soon there were so many deer that they ate up all the wild roses. Then the deer began to eat the green leaves of young trees. These trees were important to the farmers. So the farmers thought of ways to protect their trees. Now the deer had nothing to eat, and many of them died. This was another lesson from nature.
To keep the balance of nature is important for us to remember.
初一英语阅读理解60篇 - 初一英语阅读 60 篇 1 I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above...[本文更多相关]
新课标高一英语阅读理解精选60篇 - 新课标高一英语阅读理解精选 60 篇 英语阅读是高中阶段英语学习的重要组成部分,由于受国内条件限制,高中生和英美人士直接交流的机...[本文更多相关]
高考英语阅读理解冲刺60篇 - 高考英语阅读理解冲刺60篇,高一英语阅读理解50篇,中考英语阅读理解100篇,高考英语阅读理解100篇,2017高考英语阅读理解d篇翻译,高考英语...[本文更多相关]
时文阅读60篇解析下载 - 时文阅读 60 篇解析下载:文化教育界 6-10 篇 标签: 增补时文解析 分类: 考 研英语 2011-04-15 23:31 Oxford ...[本文更多相关]
2012年职称日语60篇阅读短文译文_英语考试_外语学习_教育专区。2013 年职称日语 60 篇阅读短文\译文 1 到了新生和调动工作换有新名片的季节。 最近据说除了在白纸...[本文更多相关]
2012英语六级阅读技巧 英语六级最易混的阅读词汇......王长喜-六级考试标准阅读60篇 隐藏>> 王长喜-六级...第 13 篇答案:DBABC 第 14 篇(Unit Four,...[本文更多相关]
时文阅读60篇解析下载:娱乐百分百_英语考试_外语学习_教育专区。时文阅读60篇解析下载:娱乐百分百 篇解析下载: 时文阅读 60 篇解析下载:娱乐百分百 1-5 篇 ...[本文更多相关]