The day was like any other day in his life, Tom walked past the shop on the street comer. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much were still there. Looking down, he felt sorry for himself. He really wanted to have them for his birthday.
He sadly walked away and thought how to tell his mother about it. He knew she would give him anything he liked if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and his mother would notice (注意) it. So he went to the park and sat on the grass. Then he saw a boy in a wheel chair (轮椅) . He noticed that the boy moved the wheel with his hands. Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet. He looked at his own feet. “It's much better to be without shoes than without feet, ” he thought. There was no reason (理由) for him to feel so sorry and sad. He sent away and smiled, thinking he was happier.
1.Tom passed the shop______.
D.in a car
2.Why did Tom stop in front of the shop? Because he wanted______. [ ]
A.to buy the shoes
B.to look at the shoes he liked
C.to look at the shoes in the shop window
D.to look at the shoes on the front row
3.The pair of shoes he liked was ______. [ ]
D.not sold yet
4.Tom went into the park because he______. [ ]
A.was thinking how to tell his mother about it
B.wanted to see the boy
C.didn't want to make his mother worried
D.he felt sad
5.From the story we can know that Tom______. [ ]
A.liked new shoes very much
B.loved his mother best
C.didn't want to go to school
D.didn't want to stay at home
People sometimes like to read stories of dogs very much. They think that dogs are much cleverer than cats, sheep, cows or other animals in their homes.
One of my close friends, Bob, has a very large police dog named Jack. Every Sunday afternoon, Bob and Jack have a walk in the park nearby. Jack likes these walks very much. One Sunday afternoon, I paid a visit to my friend. I stayed there for a long time and my friend and I had much more talk with each other than ever before. Soon it was time for them to take a walk in the park. We forgot that. Jack became worried about it. He walked around the room several times and then sat down in front of me and looked at me. But I still paid no attention (注意) to him. I went on talking with my friend. At last, Jack could not wait any longer. He went out of the room and came back a few minutes later. He sat down in front of me again. But this time, he held my hat in his mouth. Suddenly, I understood what Jack meant and so did my friend.
1.How many people are there in this story?______. [ ]
2.Jack______. [ ]
A.is a close friend of mine
B.enjoys long walks in the park every Sunday afternoon
C.has many close friends
D.enjoys talks in the room
3.Jack was worried because______. [ ]
A.he wanted to eat something
B.it was Sunday afternoon again
C.he was not feeling well
D.he wanted his master (主人) to take him for a walk
4.Jack took my hat in his mouth to show that______. [ ]
A.I should leave the house at once
B.he liked my hat very much
C.he was hungry and he tried to eat it
D.he wanted to have a rest
5.Which of the following is true?______. [ ]
A.When Jack and I were talking, my friend didn't pay any attention to us
B.When I was talking to my friend, Jack didn't pay any attention to us
C.When my friend and I were talking, we didn't pay any attention to Jack
D.When my friend was talking to Jack, I paid attention to them
Peter was a small boy. He lived with his parents in a small house near some hills. The people there were all poor.
One night it was very dry and windy.
When everybody was asleep, Peter suddenly heard some noise. It came out from the kitchen (厨房). He got up and walked to the kitchen. He found that the wood beside the stove (火炉) was burning . There was no water tap (水龙头) in the house , so he could not put out (扑灭) the fire . He shouted loudly to wake up everyone in the house. Then he ran out of his house and knocked on the doors of many houses to wake the people up. They all left their houses quickly.
At last the fire was put out by the firemen. Many houses were burnt. But nobody was burnt in the fire.
1.Peter lived with his______. [ ]
合肥工大附中名师班英语能力提升专训 阅读理解基础篇 精编资料 (1)Son's Help...阅读理解基础篇 【答案与解析】本文讲一个赌棍想要赌钱,因此叫他的儿子把风,可...[本文更多相关]
初二英语阅读理解100篇,初三英语阅读理解100篇,初中英语试题及答案解析,初中英语...初中英语阅读 100 篇答案解析和名师点评(三) 第二十一篇 名师点评 本文讲述了...[本文更多相关]
七年级(上)英语阅读理解及答案名师制作优质教学资料_英语_初中教育_教育专区。阅读理解一 My name is Linda. I’m a girl. My mother is Mrs Hand. My ...[本文更多相关]
高中英语阅读技巧及专题训练(含答案)精品名师资料_英语_高中教育_教育专区。伎宜...高中英语阅读技巧及专题训练(含答案) 一、题型知识 短文的体裁涉及记叙文、...[本文更多相关]
初中英语阅读完形填空100篇答案解析和名师点评(八),初中英语完形填空及答案,求30...第七十五篇 名师点评 这是一篇描述巴黎景观的短文, 文章抓住了该城的一个特色...[本文更多相关]
初中英语阅读100篇(附答案解析和名师点评)_英语_小学教育_教育专区。1 Different things usually stand for different feelings. Red, for example, is the color ...[本文更多相关]
名师推荐-最新人教版2018-2019学年英语八年级上学期Unit1阅读理解选编题及答案_初二英语_英语_初中教育_教育专区。Never Give Up ! 英语(Go for it)八上 Unit1...[本文更多相关]
名师推荐-最新牛津深圳版2018-2019学年七年级英语上册Unit1主题阅读专练及答案_初一英语_英语_初中教育_教育专区。Unit1 主题阅读专练 一,完型填空 (20 分)阅读...[本文更多相关]